130 g karfiolu., 120 g kelu., 100 g mrkvy., 50 g kalerábu., 1 vajce., 10 g strúhanky., 1 vajce na obaľovanie., 20 g strúhanky na obaľovanie., olej na vyprážanie., kečup., zelená petržlenová vňať., muškátový orech, mleté čierne korenie., voda., soľ
Všetku zeleninu očistíme, umyjeme a uvaríme v posolenej vode. Uvarenú necháme odkvapkať na sitku, odkvapkanú posekáme, posolíme, pridáme mleté čierne korenie a strúhaný muškátový orech, vajce, zelenú petržlenovú vňať, posekanú nadrobno, strúhanku a premiešame. Formujeme ploché rezne, ktoré obalíme vo vajci a v strúhanke. Vyrážame v horúcom oleji. Rezne ozdobíme kečupom alebo kolieskami rajčiakov. Podávame so zemiakovou kašou.
(2 porcie / 1 porcia 1017 kJ - 243 kcal., B - 11, g., T - 11,0 g., S - 24,3 g)
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára