150 g špargle (čerstvej alebo z konzervy)., 2 veľké plátky varenej šunky (asi 60 g)., 2 rajčiaky., 20 g tvrdého syra., 2 lyžice strúhanky., 10 g masla., voda., soľ
Ak použijeme čerstvú špargľu, najskôr ju uvaríme v posolenej vode. Rajčiaky namočíme najprv na chvíľu do horúcej vody, potom do vody studenej ošúpeme, pokrájame a vidličkou roztlačíme. Plátky šunky rozložíme na čistú dosku, nanesieme na ne roztlačené rajčiaky, posypeme strúhaným syrom a strúhankou, posolíme, špargľu uložíme tak, aby končeky trošku vyčnievali a šunku zrolujeme. Dáme do ohňovzdornej nádoby, podlejeme dvoma lyžicami vývaru zo špargle, navrch položíme kúsky masla a v rúre zapečieme. Podávame s novými zemiakmi alebo s bielym chlebom.
(2 porcie / 1 porcia 1043 kJ - 249 kcal., B - 13,0 g., T - 13,0 g., S - 21,0 g)
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára