31. 7. 2016

Syrový nákyp

100 g tvrdého syra., 2 vajcia., 16 g masla alebo pokrmového tuku., 15 g hladkej múky., 2 dl egalizovaného mlieka., tuk na vymastenie formičiek., mleté biele korenie., soľ
V kastróli roztopíme tuk  do horúceho pridáme hladkú múku, ktorú za stáleho miešania popražíme. Prilejeme mlieko, dobre zamiešame a krátko spolu povaríme. Pridáme strúhaný tvrdý syr a necháme ho roztopiť v horúcej mase. Podľa potreby posolíme, okoreníme a necháme vychladnúť. Primiešame žĺtky a nakoniec opatrne tuhý sneh ušľahaný z bielkov. Dve ohňovzdorné formičky - najlepšie sklené - vymastíme tukom a vložíme do nich masu. V horúcej rúre pečieme do zlatohneda cca 20 minút. Podávame teplé so šalátmi alebo s kompótom.
(2 porcie / 1 porcia 1424 kJ - 340 kcal., B - 26,0 g., T - 23,0 g., S - 7,0 g)

Žiadne komentáre: