31. 7. 2016

Kalerábový prívarok

400 g kalerábu., 10 g oleja., 10 g hladkej múky., 2 kvapky dukarylu., 1/2 dl egalizovaného mlieka., mleté čierne korenie., zelená petržlenová vňať., soľ
Listy z mladých kalerábov odložíme, očistené kaleráby pokrájame na menšie plátky, zalejeme vriacou vodou, pridáme soľ a varíme. Kalerábové listy umyjeme, pokrájame nadrobno a pridáme do variacich sa kalerábov. Z oleja a múky pripravíme svetlú zápražku. Tú potom rozmiešame so studeným mliekom a primiešame k mäkkým kalerábom. Ešte krátko povaríme, dochutíme dukarylom a mletým čiernym korením. Napokon pridáme zelenú petržlenovú vňať, posekanú nadrobno. Podávame k pečenému alebo dusenému mäsu.
(2 porcie / 1 porcia 569 kJ - 136 kcal., B - 4,5 g., T - 6,0 g., S - 16,0 g)

Žiadne komentáre: