21. 7. 2016

Zapečené hlivy z vínom

500 g hlivy, 40 g masla, osmina litra bieleho vína, soľ, mleté korenie, 500 g zemiakov, 300 g mrkvy, dva póry, 75 g postrúhaného tvrdého syra, tri vajcia, bazalka, sladká smotana

Hlivu očistíme a pokrájame na menšie časti. Opečieme ich na horúcom tuku. Pridáme trochu vína a tri minúty dusíme. Osolíme a okoreníme podľa chuti. Zemiaky pokrájame na osminky. Mrkvu rozpolíme po dĺžke a pokrájame na hrubé rezance. Zemiaky 5 minút varíme, vyberieme z vody a vložíme mrkvu. Asi po 5 minútach vodu zlejeme. Pór očistíme, pokrájame na kolieska. Pór zmiešame so zemiakmi, mrkvou a uložíme na dno pekáča. Potom navrstvíme hlivu. Posypeme bazalkou a syrom. Smotanu vyšľaháme s vajciami, soľou a korením, podlejeme zmes v pekáči a zapečieme.

Žiadne komentáre: