31. 7. 2016

Kaleráb plnený mäsom a hubami

4 kaleráby., 100 g vareného alebo pečeného hovädzieho mäsa., 1 cibuľa., 50 g šampiňónov., 30 g masla., 10 g hladkej múky., 1 dl kyslej smotany., 1 citrón., 1 lyžica strúhanky., 20 g tvrdého syra., mleté čierne korenie., soľ
Kaleráby olúpeme a krátko povaríme v posolenej vode. Zrežeme z nich vŕšky, vydlabeme vnútro, podlejeme a udusíme do mäkka. Z masla a múky pripravíme svetlú zápražku, povaríme so smotanou a vydlabanou dužinou kalerábov, okoreníme, pridáme šťavu  citróna a zomleté mäso. Cibuľu a huby posekáme a popražíme na zvyšku masla, zamiešame strúhanku, všetko spolu aj s mäsom premiešame, naplníme kaleráby, vložíme do vymastenej ohňovzdornej nádoby, posypeme strúhaným syrom, pokvapkáme maslom, priložíme vŕškom a zapečieme v rúre. Podávame s ryžou alebo so zemiakmi, posypané zelenou petržlenovou vňaťou, posekanou nadrobno.
(2 porcie / 1 porcia 1277 kJ - 305 kcal., B - 18,0 g., T - 21,0 g., S - 11,0 g)

Žiadne komentáre: