250 g baklažánov.., 2 lyžice slnečnicového oleja., 2 rajčiaky., 1 malá cibuľa., 60 g ryže., 50 g ovčieho syra alebo bryndze., 1/2 strúčika cesnaku., mleté čierne korenie., zelená petržlenová vňať., 1/4 l vývaru z mäsa alebo kostí., 1 dl jogurtu., soľ
Baklažán pokrájame po dĺžke, posolíme a necháme 30 minút stáť. Osušíme a popražíme asi 3 minúty v horúcom oleji. Pokrájame rajčiaky. Ryžu dáme do ohňovzdornej nádoby vymastenej tukom a zmiešame s cesnakom a cibuľou pokrájanou nadrobno. Uložíme na ňu rajčiaky, baklažány a syr alebo bryndzu, okoreníme a posolíme (ak použijeme bryndzu nesolíme), zalejeme vývarom a jogurtom, posypeme bohato zelenou petržlenovou vňaťou, posekanou nadrobno, a pečieme v horúcej rúre 45 - 50 minút. Podávame so zeleninovým šalátom.
(2 porcie / 1 porcia 1390 kJ - 332 kcal., B - 10,4 g., T - 15,7 g., S - 37,2 g)
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára