26. 7. 2016

Švajčiarska roláda s lieskovými orieškami

4 vajcia, 120 g praskoveho cukru, 120 g polohrubej muky, 300 ml smotany na slahanie, 120 g lieskovych orieskov, 1 lyzica medu
Plech vymastime a vylozime pergamenovym papierom. Vyslahame tuhy sneh z bielkov, pomaly pridavame 60 g praskoveho cukru, vyslahame zltky so zvysnym cukrom, pridame muku, do masy pridame postupne uslahany sneh. Zmes vylejeme na plech a pecieme asi 12 minut. Upecene cesto zvinieme a nechame vychladnut. pripravime krem. Oprazime osupane oriesky, vychladnute zmiesame s vyslahanou smotanou a lyzicou medu. Naplnime roladu a povrch ozdobime zvysnou slahackou a nasekanymi orieskami. Ak okamzite nepodavame, odlozime do chladnicky.

Žiadne komentáre: