400 g mäsa z králika., 30 g masla., 1 malá cibuľa. 100 g zeleniny (mrkva., karfiol., kaleráb., hrášok)., 10 g hladkej múky., zelená petržlenová vňať., vývar alebo voda., soľ
Cibuľu pokrájanú nadrobno speníme na masle a vložíme porcie králičieho mäsa, ktoré sme predtým posolili a poprášili múkou. Krátko podusíme, podlejeme horúcou vodou alebo vývarom a pod pokrývkou dusíme. Keď je mäso už skoro mäkké, pridáme očistenú a pokrájanú zeleninu a všetko udusíme do mäkka.. Bez pokrývky vložíme do dobre vyhriatej rúry, aby sa mäso stalo chutnejším a aby sčervenalo. Na tanieroch posypeme zelenou petržlenovou vňaťou, posekanou nadrobno. Podávame s varenými zemiakmi.
(2 porcie / 1 porcia 1495 kJ - 357 kcal., - 30,0 g., T - 23,0 g., S -7,5 g)
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára