31. 7. 2016

Špikované srnčie rezne

300 g srnčieho mäsa z chrbta alebo zo stehna., 50 g údenej slaniny., 10 g múky., 2 lyžice oleja., 1 lyžička masla., 1 lyžička worcestra., 1 kyslá uhorka., 1/2 pomaranča., zelená petržlenová vňať., horčica., mleté čierne korenie.,, voda., soľ
Z odblaneného srnčieho mäsa nakrájame 2 rezne, naklepeme chrbtom noža, prešpikujeme tenkými pásikmi slaniny, posolíme, okoreníme a jednu stranu potrieme horčicou. Potretou stranou vložíme do múky a opečieme na rozohriatom oleji. Obrátime, pridáme maslo a opekanie dokončíme. Rezne vyberieme na vyhriatu misu, olej podlejem trochou horúcej vody, pridáme worcester, krátko povaríme a šťavou polejeme rezne. Ozdobíme vejárikom z kyslej uhorky, rezmi z pomaranča a zeleno petržlenovou vňaťou. Podávame so zemiakovými hranolčekmi alebo s opekanými zemiakmi.
(2 porcie / 1 porcia 1675 kJ - 400 kcal., B - 22,0 g., T - 32,0 g., S - 6,0 g)

Žiadne komentáre: