Cesto : 7 vajec,7 lyžíc kryštálového cukru,5 lyžíc polohrubej múky,2 lyžice kakaa,1/4 lyžičky kypriaceho prášku,2 lyžice oleja
Krém : 300 g kryštálového cukru,1 l mlieka,1 Zlatý klas,7 lyžíc polohrubej múky,150 g masla Karamelová šľahačka : 500 ml smotany na šľahanie, 2 lyžice kryštálového cukru
Krém : 300 g kryštálového cukru,1 l mlieka,1 Zlatý klas,7 lyžíc polohrubej múky,150 g masla Karamelová šľahačka : 500 ml smotany na šľahanie, 2 lyžice kryštálového cukru
Na ozdobu: čerstvé jahody,postrúhaná čokoláda
Bielky s cukrom dotuha vyšľaháme, po jednom pridáme žĺtky a šľaháme 5 – 10 minút do hustej peny. Po častiach primiešame múku, preosiate kakao, kypriaci prášok a olej. Cesto prelejeme do silikónovej formy tvaru srdca (objem 2 l) a vo vyhriatej rúre upečieme. Cukor necháme v hrnci skaramelizovať do svetlohneda a zalejeme ho polovicou mlieka. Karamel necháme rozvariť, potom primiešame vo zvyšnom mlieku rozhabarkovanú múku so Zlatým klasom. Varíme 2-3 minúty na hustú kašu, ktorú necháme vychladnúť. K vlažnej kaši prišľaháme maslo. Upečený vychladnutý korpus pozdĺžne rozrežeme, naplníme karamelovým krémom a opäť "zlepíme“. Krémom natrieme aj celý povrch (i boky) torty.Na boky torty nanesieme postrúhanú čokoládu, vrch ozdobíme jahodami a karamelovou šľahačkou. Pripravíme ju z 2 lyžíc cukru, ktoré necháme skaramelizovať, zalejeme 2-3 lyžicami vody a rozvaríme na hustú kašu. Smotanu vyšľaháme, pridáme k nej 1-2 lyžice vychladnutej karamelovej kaše a došľaháme.
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára