200 g mladých húb (najlepšie dubákov alebo šampiňónov)., 1 malá cibuľa., 2 rajčiaky., 1 zeleninová paprika., 2 vajcia., 1 lyžica oleja., mletá sladká červená paprika., mleté čierne korenie., soľ
Cibuľu očistíme, pokrájame nadrobno a upražíme na oleji do sklovita. Huby očistíme a pokrájame na tenké plátky, pridáme k cibuli a za občasného miešania dusíme. Zo zeleninovej papriky odstránime jadrovník, pokrájame na dlhšie plátky, umytý rajčiak na osminky a pridáme k hubám, posolíme a Ďalej dusíme. Keď všetko zmäkne, nalejeme na huby rozhabarkované a posolené vajcia, zamiešame, necháme stuhnúť len čiastočne a odstavíme skôr, ako by stvrdli. Poprášime mletou sladkou červenou paprikou. Podávame s hriankami z bieleho sendviča alebo s varenými zemiakmi a so zeleninovým šalátom. Zemiaky aj huby posypeme zelenou petržlenovou vňaťou, posekanou nadrobno.
(2 porcie / 1 porcia 708 kJ - 169 kcal., B - 9,5 g T - 11,0 g., S - 8,0 g)
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára