31. 7. 2016

Štiavnický guláš

2 hrubšie teľacie alebo bravčové rezne., 1/2 strúčika cesnaku., 2 menšie plátky varenej šunky., 2 tenké plátky syra tej istej veľkosti., pár lístkov bazalky alebo rozmarínu., lyžička múky., 1 vajce., 2 lyžice strúhaného syra., 1/2 lyžičky mletej sladkej červenej papriky., 50 g oleja na vyprážanie., soľ
Hrubšie rezne uprostred po dĺžke prerežeme, aby sa vytvorila kapsička, a trochu naklepeme. Do kapsičky vložíme rozotretý cesnak, plátok šunky a syra, okoreníme bazalkou alebo rozmarínom a posolíme. Upravíme do podoby rezňa a okraje sklepeme. Z múky, vajec, syra a mletej sladkej červenej papriky si pripravíme cestičko (ak treba, môžeme pridať trochu vody). Rezne v ňom obalíme a na panvici na slabo ohni vypražíme. Vyprážame z oboch strán asi po 6 minút tak, aby sa mäso náležite prepieklo. Podávame s karfiolom, špargľou a opekanými zemiakmi.
(2 porcie / 1 porcia 1775 kJ - 424 kcal., B - 41,0 g., T - 28,0 g., S - 2,0 g)

Žiadne komentáre: