31. 7. 2016

Baklažán zapekaný s mäsom

1 baklažán., 200 g predného hovädzieho mäsa., 1 cibuľa., 3 lyžice slnečnicového oleja., 1 zeleninová paprika., 2 rajčiaky., 1 vajce., hladká múka., strúhanka., 1 biely jogurt., mleté čierne korenie., zelená petržlenová vňať., soľ
Na malom množstve oleja speníme pokrájanú cibuľu, zeleninovú papriku pokrájame na rezance, rajčiaky na kolieska, zelenú petržlenovú vňať posekáme nadrobno. Pridáme mleté mäso, posolíme a necháme chvíľu stáť. Obalíme v múke, vo vajci a v strúhanke. Vypražíme na zvyšku tuku z oboch strán. Ohňovzdornú nádobu vymastíme olejom, vložíme vrstvu baklažánov, na ne vrstvu mäsa so zeleninou a zopakujeme. Zalejeme jogurtom rozmiešaným so zvyškom vajca a strúhanky a zapekáme v dobre vyhriatej rúre. Podávame so zemiakovou kašou.
(2 porcie / 1 porcia 1838 kJ - 439 kcal., B - 30,1 g., T - 21,1 g., S - 23,3 g)

Žiadne komentáre: