31. 7. 2016

Vyprážané šampiňóny alebo ine huby

400 g čerstvých šampiňónov (dubákov., hlivy ustricovitej)., 1/2 dl egalizovaného mlieka., 1 vajce., 30 g hladkej múky., 40 g strúhanky., olej alebo stužený tuk na vyprážanie (asi 60 g,  toho započítame len 40 g)., soľ
Huby dôkladne očistíme, umyjeme a osušíme utierkou. Nakrájame na plátky hrubé asi 1/2 cm, posolíme obalíme v múke, vo vajci rozšľahanom s mliekom a v strúhanke. Vyprážame na dobre rozohriatom tuku z oboch strán do zlata. Podávame s varenými zemiakmi posypanými zelenou petržlenovou vňaťou, posekanou nadrobno a so zeleninovým šalátom.
(2 porcie / 1 porcia 1662 kJ - 397 kcal., B 12,0 g., T - 23,0 g., S - 33,7 g)

Žiadne komentáre: