28. 7. 2016

Božské šľahačkové rezy

Cesto : 8 vajec,8 lyžíc kryštálového cukru,10 lyžíc polohrubej múky,1-2 lyžice kakaa
Vanilkový krém : 170 g Hery,80 g Zlatého klasu, 500 ml mlieka, 50 g kryštálového cukru, 50 g vanilkového cukru,1-2 lyžice kakaarumová aróma
Orechový krém : 70 g mletých orechov,50 g práškového cukru,50 g vanilkového cukru,kôra z 1 citróna,mlieko,
rumová aróma
Na ozdobenie : 6 kiwi,200 g jahôd,750 ml smotany na šľahanie,1 stužovadlo do šľahačky,čokoláda

Vajcia vyšľaháme s cukrom dopenista, postupne pridáme múku a kakao. Cesto rozdelíme na dve polovice a upečieme z nich 2 pláty. Vanilkový krém: Do polovice mlieka vsypeme kryštálový a vanilkový cukor, necháme zovrieť a pridáme Zlatý klas vymiešaný so zvyškom studeného mlieka. Za stáleho miešania uvaríme hladký hustý puding. Do vychladnutého potom vmiešame Heru a krém dochutíme rumovou arómou. Na jeden upečený plát cesta rozotrieme polovicu vanilkového krému. Do druhej polovice primiešame kakao.Na krém rozložíme pokrájané jahody a na ne položíme druhý plát cesta.
Orechový krém: Orechy, cukor, rumovú arómu a citrónovú kôru premiešame a zmes sparíme takým množstvom vriaceho mlieka, aby vznikol roztierateľný krém. Vychladnutý krém natrieme na vrchné cesto. Naň navrstvíme vanilkovo-kakaový krém.Navrch rozotrieme polovicu šľahačky (so stužovadlom), poukladáme pokrájané kivi a natrieme druhou časťou šľahačky. Rez ozdobíme postrúhanou čokoládou.

Žiadne komentáre: