1 menší karfiol., 200 g rajčiakov., 1 malá cibuľa., 1 lyžica oleja., 1 vajce., 1 lyžica rajčiakového pretlaku., 30 g tvrdého syra., mleté čierne korenie., pažítka alebo zelená petržlenová vňať., soľ
Karfiol rozdelíme na ružičky a uvaríme v posolenej vode do mäkka. Vychladnutý posekáme. Cibuľu pokrájanú nadrobno speníme na oleji a polovicu z nej odložíme. Pridáme karfiol, pokrájanú pažítku alebo posekanú petržlenovú vňať, posolíme, okoreníme, zalejeme rozšľahaným vajcom, ktoré za stáleho miešania necháme zraziť. Do zvyšku spenenej cibule pridáme rajčiakový pretlak, pokrájané rajčiaky, posolíme a udusíme. Karfiol s vajcom dáme na zohriaty tanier, zalejeme podusenými rajčiakmi, posypeme strúhaným syrom a pokrájanou pažítkou. Podávame s varenými zemiakmi a s hlávkovým šalátom.
(2 porcie / 1 porcia 728 kJ - 174 kcal., B - 10,5 g., T - 10,2 g., S - 10,0 g)
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára