24. 8. 2012

Segedínske bravčové rebierko

2 ošúpané cibule, 100 g prerastenej slaniny, 4 kotlety po 180 g, strúčik cesnaku, štipka soli, 2 lyžice masti alebo oleja, lyžica paradajkového pretlaku, štipka mletej rasce, lyžica mletej červenej papriky, červená feferónka, 400 g kapusty, 1/8 l mäsového vývaru, 4 lyžice kyslej smotany

Cibuľu, slaninu a očistené feferónky pokrájame nadrobno. Mäso potrieme cesnakom, posypeme rascou, tučné okraje ponakrajujeme. V hlbokej panvici rozpálime tuk, mäso na ňom z oboch strán opečieme dohneda a vyberieme. Do výpeku pridáme pokrájanú zeleninu a speníme do sklovita. Stiahneme teplotu. Pridáme papriku, pretlak a kyslú smotanu, dobre premiešame. Zalejeme vývarom. Kotlety poukladáme na kapustu, prikryjeme a pomaly dusíme. Dochutíme. Pred podávaním prelejeme smotanou.

Žiadne komentáre: