50 dkg bravčového stehna alebo pliecka, 1/4 litra svetlého piva, soľ, 5 dkg bravčovej masti, lyžica hladkej múky, krajec staršieho chleba, štipka muškátového kvetu, drvená rasca, strúčik cesnaku, na každú porciu kúsok párku upečeného na masti do chrumkavá
Mäso očistíme a nakrájame na väčšie kocky. Vložíme ich na rozohriatu masť, osmažíme zo všetkých strán, zaprášime múkou, znova osmažíme a za stáleho miešania postupne podlievame pivom. Pridáme strúhaný chlieb, zriedime vývarom z bujónu alebo vriacou vodou na potrebnú hustotu a množstvo, pridáme drvenú rascu, muškátový kvet, uzatvoríme tlakový hrniec a necháme na miernom plameni 30-40 minút. Vznikne nám hustá a hladká omáčka. Ako prílohy sú vhodné knedle, zemiaky a rôzne druhy šalátov.
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára