20. 8. 2012

Bravčové rebierko dusené s kelom

400 g bravčových rebierok, soľ, mleté čierne korenie, 60 g masti, 60 g cibule, 200 g kelu, strúčik cesnaku, majorán, 20 g údenej slaniny

Bravčové rebierko umyjeme, osušíme obrúskom, nakrájame na rezne a naklepeme. Osolíme, okoreníme mletým čiernym korením a na masti po oboch stranách opečieme. Na zvyšku masti opražíme nadrobno posekanú cibuľu, zalejeme vývarom alebo vodou, vložíme opečené rebierka a prikryté pomaly dusíme. Kel umyjeme, pokrájame a sparíme horúcou vodou. Keď sú rebierka skoro udusené, pridáme k nim sparený kel, so soľou rozotretý cesnak, majorán a spolu udusíme do mäkka. Údenú slaninu pokrájame na malé kocky, rozpražíme a primiešame do kelu.

Žiadne komentáre: