600 g bravčového mäsa zo stehna, soľ, mleté čierne korenie, 60 g oleja, 80 g cibule, 150 g šampiňónov, 150 g debrecínskej pečienky, 150 g plátkového syra, 2 dl smotany, lyžička hladkej múky
Mäso umyjeme, nakrájame na rezne, naklepeme, osolíme a okoreníme. Potom ich opečieme po oboch stranách na rozpálenom oleji a uložíme na teplé miesto. Vo výpeku opražíme nadrobno nakrájanú cibuľu, ku ktorej pridáme očistené a pokrájané šampiňóny, osolíme, okoreníme a udusíme. Opečené rezne vložíme do ohňovzdornej misky, na ne navrstvíme šampiňóny, prikryjeme plátkami debrecínskej pečienky a nakoniec plátkami syra. Všetko zalejeme smotanou, v ktorej sme rozšľahali múku a zapečieme vo vyhriatej rúre. Vhodná príloha: Podávame s varenými zemiakmi a rajčiakovým šalátom.
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára