21. 8. 2012

Bravčový perkelt s kapustou

150 g cibule, 100 g masti, 10 g červenej papriky, 2 strúčiky cesnaku, mletú rascu, soľ, 100 g leča (pokrájané paradajky, paprika), 0,5 kg kyslej kapusty, 2 dcl kyslej smotany, 20 g múky, 1 kg očistených bravčových paprčiek

Očistené bravčové paprčky dáme variť zvlášť do hrnca. Cibuľu pokrájame na kocky a v masti opečieme, posypeme mletou červenou paprikou a za miešania podlejeme vodou. Pridáme cesnak, kmín, soľ a predvarené bravčové paprčky aj vodou v ktorej sme ich varili. Po úplnom uvarení paprčiek, paprčky vyberieme, odkostíme a necháme ich odležať. Do perkeltu pridáme lečo (paradajky, papriku) a necháme to ešte raz zovrieť. Po zovretí pridáme vyžmýkanú kapustu a dobre premiešame. Podľa potreby podlejeme teplou vodou a kapustu dusíme do mäkka. Po udusení kapusty do mäkka pridáme zápražku z smotany a múky. Na dno taniera dáme očistené paprčky od kostí a priberieme na ne horúcu kapustu. Podávame s čerstvým čiernym chlebom, môžeme ešte poliať smotanou a posypať nakrájaným kôprom.

Žiadne komentáre: