20. 8. 2012

Bravčový guláš s uhorkou

500 g bravčového mäsa z pliecka, soľ, mleté čierne korenie, 2 ČL karí korenia, ocot, 200 g cibule, 200 g šalátovej uhorky, 100 g zeleru, 1 dl oleja, polievkového tekuté korenie, 2 dl sladkej smotany, 1 PL hladkej múky

Mäso pokrájame na kocky, osolíme, okoreníme, pokvapkáme octom, pridáme pokrájanú cibuľu, zeler a zalejeme olejom. Premiešame a odložíme odležať do chladničky (najlepšie na noc). Potom mäso prudko opražíme zo všetkých strán, mierne podlejeme vodou alebo vývarom a udusíme takmer domäkka. Nakoniec pridáme pokrájanú uhorku, polievkové tekuté korenie, sladkú smotanu, v ktorej sme vopred rozmiešali hladkú múku a necháme prejsť varom.

Žiadne komentáre: