21. 8. 2012

Diétne mäsové kocky s kapustou

1/2 kg pliecka, 1/2 kg kyslej kapusty, soľ, korenie, 2 veľké cibule, trochu oleja, štipku múky, 8 stredne veľkých zemiakov

Zemiaky očistíme a dáme variť nad paru. Mäso nakrájame na kocky, opečieme na cibuľke, pokoreníme, posolíme a dusíme pod pokrievkou. Mäso pustí trochu šťavy, sledujeme, aby sa nepripieklo. Keď sa vlastná šťava spečie, pridávame opatrne trochu horúcej vody a dusíme, kým mäso nie je mäkké. Keď je hotové, necháme ho bez pokrievky ešte piecť, pokým nezostane len trochu šťavy, poprášime múkou, zapečieme a odstavíme. Zároveň v inom hrnci trochu udusíme kyslú kapustu, ktorú buď premyjeme vodou (ak chceme menej kyslú) alebo necháme vo vlastnej šťave. Zmäknutú kapustu zmiešame s mäsom. Zo zemiakov pripravíme kašu alebo necháme kúsky. Pre tých, ktorí nesolia, necháme neposolené, pripravené na pare sú veľmi chutné aj bez soli.

Žiadne komentáre: