21. 8. 2012

Bravčové podrážky

5 plátov bravčového mäsa, 3-4 väčšie cibule, 10 plátov slaniny, plnotučná horčica, mleté čierne korenie, soľ, červená sladká paprika, olej, 5 vajec, 5 plátkov syra

Mäso osolíme, okoreníme a z každej strany potrieme trochou červenej sladkej papriky a riadne naklepeme. Cibuľu si narežeme na kolieska a slaninu na tenké plátky. Na panvici si rozpálime trochu oleja. Mäso opražíme z každej strany, keď je opražené, jednu stranu potrieme horčicou a na vrch poukladáme pláty slaniny a kolieska cibule. Takto zakryjeme všetko mäso a podlejeme trochou vody a necháme dusiť až kým sa voda neodparí a mäso nezmäkne. Keď máme mäso už hotové, položíme na každý plát mäsa plátok syra a volské oko. Ako prílohu podávame pečené zemiaky a hlávkový šalát, poprípade uhorkový šalát.

Žiadne komentáre: