21. 8. 2012

Bravčové rezne od babičky

6-8 bravčových rezňov, 1 kg zemiakov, 3 vajcia, 4 strúčiky cesnaku, 100 g hladkej múky, 500 g mrkvy, 250 g petržlenu, 250 g zeleru, 2 cibule, 6-8 plátkov oravskej slaniny, korenie divočina, majorán, bobkový list, celé čierne a nové korenie, mleté čierne korenie, soľ, olej na potretie pekáča

Umyté osušené rezne naklepeme, osolíme, okoreníme mletým čiernym korením a korením na divočinu. Mrkvu, petržlen a zeler očistíme a postrúhame na hrubšom strúhadle, cibuľu pokrájame nadrobno. Očistené zemiaky najemno postrúhame, pridáme vajcia, prelisovaný cesnak, hladkú múku, majorán, soľ a pripravíme cesto ako na zemiakové placky. Dno vyššieho pekáča potrieme olejom, pridáme pokrájanú cibuľu, postrúhanú zeleninu, celé čierne korenie a nové korenie a bobkový list. Na zeleninovú vrstvu poukladáme rezne, ktoré obložíme plátkami slaniny. Všetko zalejeme zemiakovým cestom. V dobre vyhriatej rúre pečieme približne 1 hodinu. Podávame s varenými zemiakmi, uhorkovým šalátom alebo so sterilizovanou zeleninou.

Žiadne komentáre: