600 g bravčového mäsa zo stehna, soľ, 50 g masti, 50 g rajčiakového pretlaku, 1 dl bieleho vína, 20 g hladkej múky, citrónová kôra, cukor
plnka: 30 g slaniny, 80 g šunkovej salámy, 2 vajcia, soľ, petržlenová vňať
Mäso umyjeme a pokrájame na tenké rezance, ktoré naklepeme a osolíme. Potom ho natrieme pripravenou plnkou, stočíme a previažeme niťou alebo spojíme špáradlami. Opečieme na rozpálenej mati, podlejeme horúcou vodou, pridáme rajčiakový pretlak, osolíme a dusíme prikryté za občasného podlievania vínom. Mäkké závitky vyberieme, šťavu zaprášime múkou, povaríme a dochutíme postrúhanou citrónovou kôrou a cukrom. Plnka: Slaninu nadrobno pokrájame, opražíme a pridáme pokrájanú šunku a vajcia rozšľahané so soľou. Do hotového primiešame umytú a posekanú petržlenovú vňať.
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára