20. 8. 2012

Bravčové rezne plnené lečom v alobale

400 g bravčového mäsa, soľ, 40 g masti, 100 g cibule, lečo z konzervy, mleté čierne korenie, 2 vajcia, alobal, masť

Bravčové mäso umyjeme, osušíme obrúskom, nakrájame na osem rezňov, naklepeme, posolíme a necháme stáť. Na rozpustenej masti opražíme očistenú nadrobno posekanú cibuľu, pridáme lečo z konzervy a spolu podusíme. Osolíme, okoreníme mletým čiernym korením a nakoniec primiešame vajcia. Miešame, až kým vajcia nestuhnú. Na štyri rezne rozdelíme pripravené lečo a zakryjeme ostatnými rezňami. Alobal vymastíme, položíme naň vymastené rezne, každú porciu samostatne zabalíme a poukladáme na suchý plech. Vo vyhriatej rúre pečieme asi 40 minút.

Žiadne komentáre: