23. 8. 2012

Pečená bravčová roláda

1 kg bravčového karé, soľ, mleté čierne korenie, olej
plnka: 200 g bravčovej pečienky, 3 vajcia, 50 g cibule, 0,8 dl oleja, 30 g zeleného hrášku, 30 g kapie, 30 g sterilizovaných húb, soľ, mleté čierne korenie, rascu, mäsový vývar

Vykostené mäso rozrežeme na asi 1,5 cm plát, zľahka naklepeme, osolíme a okoreníme. Na troche oleja speníme nadrobno nakrájanú cibuľu, pridáme pokrájanú pečienku, hrášok, kapiu, rascu a huby. Podľa chuti okoreníme, podlejeme vývarom a podusíme domäkka. Potom pečienku osolíme a za stáleho miešania zahustíme vajcami. Takto pripravenú plnku natrieme na plát mäsa, zvinieme, previažeme niťou a prudko zo všetkých strán opečieme na rozpálenom oleji. Potom podlejeme trochou vývaru a upečieme domäkka.

Žiadne komentáre: