22. 8. 2012

Medailóniky s paprikovou omáčkou

1/2 l šľahačkovej smotany, lyžica mletej červenej papriky, 500 g šampiňónov, lyžica masla, soľ a mleté čierne korenie, 700 g bravčovej panenky, 2 lyžice paradajkového pretlaku

Smotanu a papriku zmiešame v širokom hrnci so šikmými stenami, prevaríme a vyvaríme na polovicu. Huby, keď treba, prepláchame studenou vodou, osušíme a pokrájame na hrubšie plátky. Zmiešame s 1/2 lyžičkou soli a trochu mletého čierneho korenia. Vložíme ich do maslom vymastenej ohňovzdornej formy. Na huby uložíme na 3 cm plátky nakrájane medailóniky. Smotanu vymiešame s pretlakom, osolíme a okoreníme, nalejeme na mäso a huby. V strede rozohriatej rúry upečieme. Vhodná príloha: Nasekaná petržlenová vňať na posypanie. 200 g dlhozrnnej ruže, uvarenej v 600 ml slanej vody. Miešaný šalát zo surovej zeleniny s mrkvou ako predjedlo.

Žiadne komentáre: