23. 8. 2012

Pečená bravčová krkovička s rozmarínom

350 g bravčovej krkovičky, soľ, mleté čierne korenie, celá rasca, olej, vegeta, 4 až 5 strúčikov cesnaku, 300 g zemiakov, 40 g prerastenej slaniny, 100 g farebných paprík, 30 g cukety, veľká cibuľa, rozmarín

Bravčové mäso pokrájame na rezne, posolíme ich, okoreníme mletým čiernym korením, posypeme vegetou a mletou rascou. Necháme odležať na chladnom mieste asi 30 minút. Mäso prudko opečieme v panvici na oleji z obidvoch strán. Zapekaciu misu potrieme olejom a na dno rozložíme tenké pásiky prerastenej slaniny. Pridáme opečené mäso, predvarené zemiaky, pokrájané farebné papriky s cuketou, cibuľu nakrájanú na väčšie kúsky a celé strúčiky cesnaku. Naplnenú misu posolíme, posypeme celou rascou a pridáme kúsky rozmarínu. Podlejeme výpekom a malým množstvom vody. Prikryjeme alobalom. Dáme piecť do vyhriatej rúry.

Žiadne komentáre: