22. 8. 2012

Fašírka z bravčového mäsa so šampiňónmi

500 g bravčového mäsa, 200 g šampiónov, žemľa, 1 dl mlieka, mleté čierne korenie, zelená petržlenová vňať, cibuľka, 50 g anglickej slaniny, 2 vajcia, 40 g masla, 2 lyžice masti, strúhanka, 1 dl kyslej smotany 

Cibuľku pokrájame nadrobno a speníme na masle, pridáme očistené pokrájané šampiňóny, soľ a podusíme. Potom ich pridáme k pomletému bravčovému mäsu, ktoré sme pomleli s rožkom namočeným v mlieku. Pridáme soľ, mleté čierne korenie, vajcia, posekanú petržlenovú vňať, dobre premiešame, vyformujeme bochník, obalíme v strúhanke a vložíme do vymasteného pekáča. Obložíme anglickou slaninou, polejeme smotanou a upečieme.

Žiadne komentáre: