24. 8. 2012

Prekladaná kapusta

400-500 g bravčového mäsa, 2 veľké cibule, soľ, 200 g slaniny, 200 g klobásy, 1 kg kyslej kapusty, 2 lyžice masti, 1/2 l kyslej smotany, trošku mletej papriky, 100 g ryže

Bravčové mäso na hrubšie alebo nadrobno posekáme. Pridáme posekanú cibuľu, dáme do kastróla a udusíme. Podľa potreby podlievame vodou. V druhom kastróle opražíme pokrájanú slaninu a klobásu. Zvlášť uvaríme kyslú kapustu. Ohňovzdornú misu vytrieme masťou a potom na ňu vložíme vrstvu uvarenej, odkvapkanej kyslej kapusty, na ňu dáme opraženú slaninu a klobásu, polejeme osolenou kyslou smotanou a povrch posypeme paprikou. Ako ďalšiu vrstvu dáme udusenú ryžu zmiešanú s uduseným mäsom a na to znovu kyslú kapustu. Polejeme opäť smotanou a zapekáme asi 3/4 hodiny.
Prekladana kapusta

Žiadne komentáre: