500 g bravčového bôčika, 1 kg pečene, 600 g ryže, 2 cibule, 30 g masti, 4 strúčiky cesnaku, mleté nové korenie, mleté čierne korenie, majorán, soľ, črevá
Umytý bravčový bôčik uvaríme v tej istej vode ako pečeň. Sparenú ryžu udusíme a na jej zaliatie, použijeme vývar z bôčika a pečene. Po vychladnutí ju zmiešame so zomletým bôčikom a pečeňou, s opraženou cibuľou na masti, pridáme roztretý cesnak a korenie. Umyté pravé alebo umelé črevá naplníme pripravenou zmesou, konce uzavrieme drievkami a dáme variť pomalým varom. Uvarené jaternice vyberieme na dosku a necháme vychladnúť. Pred podávaním ich popicháme vidlicou a upečieme. Podávame so zemiakmi, zemiakovou kašou a čalamádou.
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára