20. 8. 2012

Bravčové na ananáse s karí ryžou

400 g bravčového mäsa (stehno, alebo karé), soľ, olej, ananásovú omáčku, štipľavú papriku, 250 ml ryže, karí korenie, kúsky konzervovaného alebo čerstvého ananásu, kukuričný škrob, vodu

250 ml ryže opláchneme v studenej vode a dáme variť s 500 ml vody, pridáme jednu polievkovú lyžicu oleja (najradšej olivového), soľ a karí korenie. Ryžu necháme zovrieť a ďalej varíme pod pokrievkou pri zníženej teplote pokiaľ sa nevyparí všetka voda. Bravčové mäso si pokrájame buď na kocky alebo na pásiky, jemne osolíme a opražíme prudko na malom množstve oleja. Mäso opekáme ďalej pri nižšej teplote až kým nie sú okraje mäsa opečené do zlata, t.j. cca 10-12 minút. Keď je mäso opečené pridáme dve polievkové lyžice ananásovej omáčky a dve lyžice ananásu, mierne okoreníme štipľavou paprikou a zahustíme 1 dcl vody v ktorej sme rozmiešali jednu čajovú lyžičku kukuričného škrobu. Necháme zovrieť a servírujeme s karí ryžou.

Žiadne komentáre: