8 bravčových kotliet, soľ, mleté čierne korenie, 3 PL oleja, 6 PL paradajkovej šťavy, 1 PL paradajkového pretlaku, 2 PL pikantnej omáčky, 4 PL medu, tabasco, 1 PL červeného vínneho octu, 1 čl mletej papriky, kajenské korenie, 2 strúčiky cesnaku
Bravčové kotlety dôkladne umyjeme, osušíme papierovou utierkou, osolíme a okoreníme. Do kastróla dáme olej, paradajkovú šťavu, paradajkový pretlak, pikantnú omáčku a med. Zmes za stáleho pomalého miešania zohrievame, kým sa med nerozpustí. 2. Primiešame tabasco, červený ocot, mletú papriku, štipku kajenského korenia a prelisovaný cesnak. Kotlety vložíme do misy a marinujeme asi 30 minút. 3. Mäso vyberieme, opäť osušíme a položíme na gril alebo do vyhriatej rúry. Za častého obracania grilujeme 30 minút. Posledných 10 minút ich potierame marinádou.
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára