20. 8. 2012

Bravčové rizoto so zeleninou

400 g bravčového mäsa z pliecka, 40 g masti, 40 g cibule, lyžička mletej červenej papriky, soľ, 100 g ryže, mleté čierne korenie, 150 g miešanej koreňovej zeleniny

Mäso umyjeme, osušíme a pokrájame na kocky. V tlakovom hrnci rozpustíme masť, speníme na nej posekanú cibuľu, primiešame pokrájané mäso, mletú papriku, osolíme a dusíme vo vlastnej šťave. Prebratú ryžu umyjeme, necháme odkvapkať a pridáme ju k mäsu. Všetko okoreníme, podlejeme horúcim vývarom alebo vodou a dusíme. Očistenú zeleninu pokrájame na kocky, primiešame k mäsu, znovu podlejeme, hrniec uzavrieme a dusíme asi 15 minút.

Žiadne komentáre: