500 g bravčového bôčika, 250 g hovädzieho mäsa, cibuľa, 1-2 lyžičky mletého čierneho korenia, lyžička mletej červenej papriky, soľ, 2 vajcia, 2 polievkové lyžice postrúhaného chrenu, strúhanka, tuk na vyprážanie
omáčka: 50 ml oleja, 500 ml mlieka, 2 lyžice hladkej múky, 2-4 polievkové lyžice chrenu, soľ, ocot, štipka cukru
Hovädzie a bravčové mäso spolu s cibuľou zomelieme, pridáme vajce, soľ a koreniny. Dôkladne premiešame, podľa potreby zahustíme strúhankou. Z masy vyformujeme valčeky, obalíme ich v strúhanke a vypražíme v rozpálenom tuku. Omáčka: Do rozpáleného oleja dáme múku a opražíme ju, zalejeme mliekom a povaríme. Ochutíme soľou, cukrom a nakoniec pridáme postrúhaný chren.
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára