1 kg chudšieho bravčového mäsa, soľ, lyžička mletého čierneho korenia, 2 lyžice oleja, lyžička horčice, lyžička vegety, 100 g cibule, 1/4 l mäsového vývaru, 100 g ementálu, 1 dl kyslej smotany, 2 lyžičky maizeny
Mäso vcelku umyjeme, osušíme a na celom povrchu urobíme zárezy asi 7 mm hlboké. Potom ho celé osolíme a potrieme na povrchu zmesou pripravenou z mletého čierneho korenia, oleja, horčice a vegety. Mäso uložíme do pekáča a na povrch uložíme cibuľu pokrájanú na kolieska. Podlejeme horúcim mäsovým vývarom a pečieme. Občas mäso prelejeme vypečenou šťavou a podľa potreby podlievame vývarom. Pred dokončením pečenia mäso posypeme postrúhaným syrom a zapečieme. Mäkké mäso vyberieme a udržiavame v teple. Cibuľu z výpeku vyberieme a prilejeme doň trošku vývaru. V smotane rozšľaháme maizenu a vlejeme do výpeku. Dobre prevaríme a šťavu dochutíme soľou a vegetou. Mäso pokrájame na plátky a podávame so zemiakmi a zeleninovým šalátom.
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára