1000 g bravčových pľúcok, 200 g koreňovej zeleniny, olej, cibuľka, soľ, bobkový list, 8 zrniek čierneho korenia, 5 dl smotany, múka
Dobre umyté pľúcka varíme v slanej vode. Pridáme nakrájanú mrkvu, petržlen, kaleráb, zeler, bobkový list a korenie. Zeleninu s pľúckami varíme do zmäknutia. Polievku zlejeme, koreňovú zeleninu prepasírujeme alebo zmixujeme. Prilejeme vývar a necháme variť. Nakoniec pridáme kyslú smotanu, v ktorej je rozšľahaná hladká múka a 1 lyžica horčice. Pľúcka pokrájame na rezance a pridáme do omáčky. Dochutíme citrónovou šťavou, soľou prípadne troškou cukru. Podávame s knedľou.
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára