23. 8. 2012

Plnený hlávkový šalát

300 g bravčového pliecka, 100 g údeného bravčového mäsa, vajce, 150 g dusenej ryže, 30 g cibule, mleté čierne korenie, soľ, hlávka šalátu, 40 g oleja, 2 dl kyslej smotany, 30 g hladkej múky, 10 g cukru, ocot, kôpor

Do pomletého mäsa pridáme na drobné kocky pokrájané údené mäso, vajce, ryžu, postrúhanú cibuľu, mleté čierne korenie, soľ a všetko dôkladne premiešame. Plnkou plníme dva-tri na seba položené veľké šalátové listy. Zvinieme, dáme do vymasteného kastrólika, podlejeme horúcou vodou a prikryté dusíme. Do smotany rozmiešame múku a prilejeme ju do uduseného mäsa, za opatrného miešania necháme omáčku prevariť. Nakoniec pridáme cukor, ocot a posekaný kôpor.

Žiadne komentáre: