400 g chudého mäsa z bravčového pliecka, 400 g prerasteného bravčového bôčika, 250 g tvrdého syra, 5 vajec, soľ, mleté čierne korenie, vegetu, korenie čubrica
Mäso pokrájame na väčšie kocky a dvakrát zomelieme na mäsovom mlynčeku. Pridáme nahrubo postrúhaný tvrdý syr, rozbité vajcia, soľ a koreniny. Dobre premiešame. Masu vytvarujeme do tvaru valčeka, uložíme na alobal, zvinieme a pevne pritlačíme okraje. Vložíme do väčšieho mikroténového vrecka, vrch dobre zviažeme niťou, vložíme do hrnca s horúcou vodou a varíme hodinu. Po uvarení necháme vychladnúť, pokrájame na úhľadné rezy a podávame studené ako pochúťku s čerstvým zeleninovým šalátom.
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára