24. 8. 2012

Pražský labužnícky rezeň

300 g bielej fazule, 300 g baranieho mäsa, 30 g oleja, 2 veľké cibule, strúčik cesnaku, 4 bravčové rezne (asi 1/2 kg), 4 plátky šunky (asi 150 g), 100 g masla alebo oleja, 2 varené vajcia, 4 g mletého čierneho korenia, 1/2 dl bieleho vína, 400 g šampiňónov, citrón, 50g múky,150 g kyslej smotany, soľ

Odležané rezne opatrne narežeme a mierne naklepeme tupou hranou noža. Do vytvoreného otvoru vložíme plátok šunky a polovicu rozrezaného vajca. Otvor uzavrieme sklepaním okrajov. Okoreníme a sprudka opečieme z oboch strán na masle alebo na oleji. Prilejeme víno, pridáme soľ a očistené, umyté a pokrájané šampiňóny a dodusíme do mäkka. Rezne vyberieme a zvyšok zaprášime múkou, necháme dobre zovrieť, odstavíme a pridáme kyslú smotanu s citrónovou šťavou. Tesne pred podaním na stôl vložíme opatrne rezne a spolu zohrejeme. Podávame s knedľami alebo zemiakovou kašou. Pre náročných labužníkov možno ako prílohu voliť varenú špargľu.

Žiadne komentáre: