18. 7. 2016

Krehké pagáčiky

180 g hladkej múky., 170 g polohrubej múky., 200 g škvariek., 1 dl sladkého mlieka., 20 g droždia., 2 žĺtky., 2 pl smotany., soľ., 1 vajce na potretie
Do múky dáme zomleté škvarky, v mlieku nakysnuté droždie, žĺtky, smotanu, soľ a dobře vypracujeme. Cesto rozvaľkáme na obdĺžnik, poskladáme na štvoro a necháme stáť ½ hodiny. Potom cesto rozvaľkáme, znovu poskladáme a necháme odpočívať. Nakoniec cesto na pomúčenej doske rozvaľkáme na hrúbku asi 2 cm, okrúhlou formičkou alebo pohárom povykrajujeme pagáčiky, na povrchu urobíme nožom mriežky. Pagáčiky uložíme na plech a necháme nakysnúť. Před pečením ich potrieme rozšľahaným vajcom a pečieme v dobře vyhriatej rúre.

Žiadne komentáre: