Asi 70 dkg múky zamiesime s kváskom, smotanou, postrúhané zemiaky a smetol – rozvaľkáme. Medzitým si v miske zamiesime oškvarky so zvyšnou múkou. Na rozvaľkané cesto natrieme oškvarky, preložíme a 3-4 krát prekladáme po ¼ hodine. Vykrajujeme, potierame vajíčkom, posypeme kmínom alebo sézamom a pečieme 15-20 min.
Recepty na varenie a pečenie jedál a nápojov, odskúšané recepty od vás aj recepty z vlastnej zbierky
13. 1. 2017
Pravé slovenské pagáčiky
1 kg hladkej múky,½ kg oškvarkov,4 žĺtka,kvások,2 šľahačkové smotany (1 pochútková + 1 šľahačková),1 smetol,soľ,3 uvarené zemiaky
Asi 70 dkg múky zamiesime s kváskom, smotanou, postrúhané zemiaky a smetol – rozvaľkáme. Medzitým si v miske zamiesime oškvarky so zvyšnou múkou. Na rozvaľkané cesto natrieme oškvarky, preložíme a 3-4 krát prekladáme po ¼ hodine. Vykrajujeme, potierame vajíčkom, posypeme kmínom alebo sézamom a pečieme 15-20 min.
Asi 70 dkg múky zamiesime s kváskom, smotanou, postrúhané zemiaky a smetol – rozvaľkáme. Medzitým si v miske zamiesime oškvarky so zvyšnou múkou. Na rozvaľkané cesto natrieme oškvarky, preložíme a 3-4 krát prekladáme po ¼ hodine. Vykrajujeme, potierame vajíčkom, posypeme kmínom alebo sézamom a pečieme 15-20 min.
Prihlásiť na odber:
Zverejniť komentáre (Atom)
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára