23. 1. 2017

Labužnícka hlivová polievka

4 lyžice očistenej hlivy (alebo 1 lyžica sušenej hlivy), pol lyžice masti, 1 lyžička hladkej múky, 1 cibuľa, 1 strúčik cesnaku, červená sladká paprika, mleté čierne korenie, 2 lyžice strúhaného cesta, petržlenová vňať, soľ.
Umytú hlivu vložíme do studenej osolenej vody a varíme. Na masti speníme postrúhanú cibuľu, rozotrený cesnak a nasucho do ružova opraženú hladkú múku. Pridáme červenú papriku, zalejeme asi 1 dl studenej vody a vymiešame na hladkú kašičku. Keď je hliva mäkká, pridáme zápražku, mleté čierne korenie a spolu povaríme. Nakoniec zavaríme strúhané cesto a petržlenovú vňať.

Žiadne komentáre: