17. 1. 2017

Tlačenka s hlivou

2 bravčové nožičky, 1 kolienko a kúsok kože vložíme do studenej vody a necháme zovrieť. Po zovretí prvú vodu zlejeme, aby nevznikli zákaly. Doplníme vodu, pridáme soľ, bobkový list, čierne korenie, cibuľu, cesnak, koreňovú zeleninu a na miernom ohni varíme. Keď je koleno uvarené, vyberieme ho, mäso pokrájame a kožu dáme ešte variť. Potom vyberieme kože aj nožičky, kože najemno pomelieme a pridáme k mäsu. Vývar necháme vychladnúť a odstránime z neho masť. Opäť dáme zovrieť. Medzitým z hlív pripravíme len klobúčiky, prevaríme ich, opláchneme studenou vodou, pokrájame na rezance a vložíme do vývaru. Pridáme rozotrený cesnak, majoránku, mleté čierne korenie, vegetu a kocku zeleninového bujónu. Zovretú zmes plníme do vrecúšok na tlačenku.

Žiadne komentáre: