18. 1. 2017

Bravčové stehno v jemnej omáčke

600 g bravčového stehna., 150 g koreňovej zeleniny., cibuľa., olej., kl karí korenia., 150 ml červeného vína., 100 g anglickej slaniny., soľ., mleté čierné korenie., 200 ml kyslej smotany., cukor
Bravčové stehno pokrájame na rezne, naklepeme, osolíme a ochutíme čiernym korením. Na rozohriatom oleji opražíme očistenú pokrájanú cibuľu, pridáme karí korenie a premiešame. Pridáme mäso, na tenké plátky pokrájanú slaninu a spolu krátko opražíme. Očistenú koreňovú zeleninu postrúhame na jemnom strúhadle, pridáme k mäsu, podlejeme vínom a dusíme takmer domäkka. Mäso vyberieme, zeleninu rozmixujeme, dolejeme vodou a necháme zovrieť. Vložíme mäso a uvaríme domäkka. Smotanu rozšľaháme a za stáleho miešania vylejeme do omáčky.

Žiadne komentáre: