Na rezance pokrájané hlivy krátko podusíme na troške oleja. Zalejeme vodou, pridáme celé čierne korenie, bobkový list, celú cibuľu, soľ a uvaríme do mäkka. Z oleja, hladkej múky a pochúťkovej smotany pripravíme zápražku, ktorú vlejeme do polievky. Po zovretí, ochutíme soľou, troškou cukru, pridáme prelisovaný cesnak a ocot. Posypeme posekaným kôprom.
Recepty na varenie a pečenie jedál a nápojov, odskúšané recepty od vás aj recepty z vlastnej zbierky
23. 1. 2017
Hlivová polievka s kôprom
300 g hlív, 1 cibuľa, soľ, cukor,3 strúčiky cesnaku, 10 guličiek celého čierneho korenia, 3 bobkové listy, posekaný čerstvý, mrazený alebo sušený kôpor, olej, hladká múka, pochúťková smotana, ocot
Na rezance pokrájané hlivy krátko podusíme na troške oleja. Zalejeme vodou, pridáme celé čierne korenie, bobkový list, celú cibuľu, soľ a uvaríme do mäkka. Z oleja, hladkej múky a pochúťkovej smotany pripravíme zápražku, ktorú vlejeme do polievky. Po zovretí, ochutíme soľou, troškou cukru, pridáme prelisovaný cesnak a ocot. Posypeme posekaným kôprom.
Na rezance pokrájané hlivy krátko podusíme na troške oleja. Zalejeme vodou, pridáme celé čierne korenie, bobkový list, celú cibuľu, soľ a uvaríme do mäkka. Z oleja, hladkej múky a pochúťkovej smotany pripravíme zápražku, ktorú vlejeme do polievky. Po zovretí, ochutíme soľou, troškou cukru, pridáme prelisovaný cesnak a ocot. Posypeme posekaným kôprom.
Prihlásiť na odber:
Zverejniť komentáre (Atom)
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára