Zo smotany, zltkov, z cukru uvarime za staleho miesania krem, ktory odstavime a slahame metlickou az do vychladnutia. Na dno hlbsej misy ulozime vrstvu piskot navlhcenych rumom, vrstvu orechov a zavareneho ovocia. Potom znova dame vrstvu kremu, ktory zafarbime kakaom, aby bomba bola viacfarebna. Vrstvy striedame, az kym misa nie je plna. Naplnenu misu vlozime do chladnicky a nechame stuhnut. Pred podavanim bombu vyklopime, potrieme citronovym kremom a ozdobime posekanym kandizovanym ovocim. Rum, ktorym zvlhcujeme piskoty, mozeme nahradit ovocnou stavou.
Recepty na varenie a pečenie jedál a nápojov, odskúšané recepty od vás aj recepty z vlastnej zbierky
31. 1. 2017
Tradičná štedrovečerná bomba
5 dl smotany, 3 zltky, 150 g praskoveho cukru, 1 dl oleja, 100 g hrubej muky, 1 balicek vanilinoveho cukru, 1 balicek piskot, 2 lyzice rumu, 50 g rumu, 50 g orechov, zavarane ovocie, 3 lyzice kakaa, citronovy krem, kandizovane ovocie
Zo smotany, zltkov, z cukru uvarime za staleho miesania krem, ktory odstavime a slahame metlickou az do vychladnutia. Na dno hlbsej misy ulozime vrstvu piskot navlhcenych rumom, vrstvu orechov a zavareneho ovocia. Potom znova dame vrstvu kremu, ktory zafarbime kakaom, aby bomba bola viacfarebna. Vrstvy striedame, az kym misa nie je plna. Naplnenu misu vlozime do chladnicky a nechame stuhnut. Pred podavanim bombu vyklopime, potrieme citronovym kremom a ozdobime posekanym kandizovanym ovocim. Rum, ktorym zvlhcujeme piskoty, mozeme nahradit ovocnou stavou.
Zo smotany, zltkov, z cukru uvarime za staleho miesania krem, ktory odstavime a slahame metlickou az do vychladnutia. Na dno hlbsej misy ulozime vrstvu piskot navlhcenych rumom, vrstvu orechov a zavareneho ovocia. Potom znova dame vrstvu kremu, ktory zafarbime kakaom, aby bomba bola viacfarebna. Vrstvy striedame, az kym misa nie je plna. Naplnenu misu vlozime do chladnicky a nechame stuhnut. Pred podavanim bombu vyklopime, potrieme citronovym kremom a ozdobime posekanym kandizovanym ovocim. Rum, ktorym zvlhcujeme piskoty, mozeme nahradit ovocnou stavou.
Prihlásiť na odber:
Zverejniť komentáre (Atom)
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára